Logo Van Der Sluis Voeding

Van der sluis voeding

Groentesoep: Een Kleurige Bron van Gezondheid

 

Groenten zijn jouw leveranciers van vitamines en mineralen. Bepaalde vitamines en mineralen komen alleen in specifieke groenten voor. Probeer daarom in je voeding zoveel mogelijk variatie aan te brengen. Door het eten van een soep gemaakt van verschillende groenten krijg je gelijk veel variatie in je voeding.

 

Recept voor Groentesoep

 

Ingrediënten:

  • 1 stronk broccoli
  • 3 wortels
  • 2 prei
  • 2 uien
  • ½ bleekselderij
  • 2 knoflooktene

 

Bouillon Basis:

  • Schillen, kontjes en andere afsnijdsels van de groenten
  • Optioneel: Gedroogde paddenstoelen
  • 2 laurierbladen
  • 2 kruidnagels
  • 2 jeneverbessen
  • Mespuntje tijm
  • 1 eetlepel zout
  • 6 peperkorrels
  • 1 eetlepel olie

 

Bereiding:

Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes.

Breng alle schillen, kontjes en andere afsnijdsels samen met de bouillon ingrediënten aan de kook. Laat dit mengsel vervolgens 3 uur zachtjes trekken op het kleinste vuurtje.

Zeef de bouillon en zet deze apart.

Bak de schoongemaakte groenten lichtjes aan in een pan met olie.

Giet de gezeefde bouillon over de groenten en laat de soep ongeveer 20 minuten op laag vuur koken tot de groenten beetgaar zijn. Blijf proeven voor de perfecte textuur.

 

Serveren:

Serveer de soep in je favoriete kom en geniet van deze gezonde en smakelijke maaltijd. Smakelijk van Nico!

 

Wil je meer recepten? Bestel dan een van onze producten. Hierin staan recepten en helpt Van Der Sluis Voeding je met het samenstellen van gezonde maaltijden.