De pastinaak, een vergeten groente met een verrassend zoete, anijsachtige smaak, zit boordevol vitamines en mineralen. Deze wortelgroente is een echte aanrader voor herfst- en wintermaaltijden, wanneer je immuunsysteem extra ondersteuning kan gebruiken.
Bak de blokjes pastinaak in een beetje olie tot ze lichtbruin worden.
Voeg de gesneden prei toe aan de pan met pastinaak.
Snijd de halve witte kool in repen en voeg deze ook toe aan de pan. Bak alles kort mee.
Voeg water toe aan de groenten en laat het geheel ongeveer 15 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Serveer de soep in je favoriete kom en garneer met geroosterde hazelnoten en verse peterselie. Serveer met zelfgemaakt kikkererwtenbrood voor een heerlijke maaltijd.
Geniet van deze smaakvolle creatie door Nico!
Wil je nog een recept voor soep? Klik dan hier voor de groentesoep.
