Bij de herfst denken we aan warme kleuren en smaken, en wat past daar beter bij dan een hartverwarmende kom patisson soep? Deze heerlijke soep, bereid met pompoen, prei en mierikswortel, en gegarneerd met maanzaad, mosterdzaad en pompoenpitten, is niet alleen een streling voor de smaakpapillen maar ook een weldaad voor je gezondheid.
Eet elke week een soep van een andere groente. Dit is een goede manier om extra groenten binnen te krijgen, en tijdens koude dagen smaakt die warme soep nog beter.
Snipper een uitje en fruit het aan.
Schil de patisson dun en verwijder de zaden. Snijd daarna in grove stukken en voeg toe aan de gefruite ui.
Voeg droge kruiden en specerijen toe naar smaak, zoals komijn, knoflook, nootmuskaat, peper en zout. Bak dit even mee.
Snijd de prei in ringen, was deze grondig, en voeg toe aan de pan. Bak ook kort mee.
Blus af met zelfgemaakte bouillon tot het net onder staat. Laat op middelhoog vuur sudderen tot de patisson gaar is. Pureer de soep glad.
Voeg mierikswortel en koude boter toe, en roer goed door.
Rooster de garnering, bestaande uit maanzaad, mosterdzaad en pompoenpitten, even kort in een droge pan. Schep de soep in je favoriete kom, garneer met de geroosterde zaden en pitten, en geniet van deze smakelijke en gezonde herfstsoep.
Smakelijk eten, Nico.
Wil je meer soep recepten? Kijk dan hier voor het recept voor linzensoep of hier voor een groentesoep recept.
